Remedii naturiste

Din livada cu sanatate - Caise si zarzare

Probabil tuturor ne plac caisele (si chiar si zarzarele – varianta mai putin nobila a caiselor, care se coc primele, dar sint mai putin gustoase, putin mai seci si cu simburii amari).
Unii prefera caisele coapte, zemoase si moi, altii – pe cele pirguite si putin acrisoare. Copiii se dau in vint dupa simburii de caise, multi prefera dulceata de caise – verzi sau coapte, cu simburi sau miez de nuca etc.
Desigur, fructul acesta este delicios si, totodata, este si bogat in vitamine si oligoelemente. Dar putini stiu ca, sub forma proaspata sau uscata, caisele constituie leacuri eficiente.

Iata citeva exemple.

1. Mentinerea tonusului general si al organismului
      O cantitate de 100 g caise uscate (fara simburi) se oparesc cu o cantitate de apa in clocot, cit sa acopere fructele. Se lasa 40-60 minute, apoi caisele inmuiate se maruntesc, se adauga 100 g morcov ras si o lingura zahar pudra. Se amesteca bine si se va consuma de trei ori pe saptamina, pentru imbunatatirea acuitatii vizuale.
      Se amesteca 100 g caise sau zarzare uscate cu miezul de la doua nuci (atit caisele cit si nucile – bine maruntite), apoi cu o lingura de miere. Luind cite una-doua lingurite din acest amestec, inainte de culcare, se mentine tonusul general si capacitatea de munca pe durata urmatoarei zile.
      Peste 100 g caise sau zarzare uscate se toarna apa in clocot si se fierbe timp de 15 minute. Fiertura se raceste si se bea din ea de doua ori pe saptamina, pentru restabilirea echilibrului bioenergetic.
      Peste 10 caise uscate se toarna apa in clocot, astfel incit sa acopere fructele. Se lasa asa, cu apa, 40-60 minute, dupa care apa se scurge, iar la caisele inmuiate si strivite se adauga miezul de la o felie mai mare de lamiie si o lingurita de miere. Amestecul mareste rezistenta la imbolnavire, intareste sistemul imunitar. Se pot folosi, desigur, in locul caiselor uscate, 10 caise proaspete, mari si bine coapte.
      Peste 100 g zarzare sau caise uscate si 50 g stafide se toarna apa in clocot. Se lasa sa se traga 40-60 minute. Se maninca fructele si se bea zeama rezultata, pina se va termina toata cantitatea preparata. Leacul acesta se va prepara si consuma de doua ori pe saptamina, in starile de oboseala cronica – fizica si psihica – pentru a lichida epuizarea organismului.                   Se pun la inmuiat trei caise, turnind peste ele apa in clocot. Dupa o ora, apa se scurge. Se fierbe jumatate pahar de fulgi de ovaz, apoi se amesteca fiertura de fulgi sau ovaz cu caisele inmuiate, bine maruntite. Cite o doza astfel preparata se va consuma, de patru ori pe saptamina – dimineata si seara – in curele de slabire, pentru eliminarea reziduurilor din organism.

2. Remediu calmant

     Se pune la uscat un simbure de caisa sau zarzara, apoi se scoate miezul. Simburele tare se sparge marunt, se pune pe o tabla si se aprinde. Se lasa bucatelele de simbure sa arda in incapere timp de cinci minute (in incaperea respectiva nu trebuie sa se afle nici o persoana). Dupa cinci minute simburele arzind se scoate din incapere, iar dupa alte zece minute se aeriseste bine camera in care s-a ars simburele. Mirosul ramas dupa ce s-a aerisit are un efect calmant asupra sistemului nervos.
De asemenea, simburele ars este si un remediu antimicrobian, fiind eficient in boli infectioase. Procedeul nu trebuie aplicat decit cel mult o data pe saptamina.
     Se usuca un simbure de caisa sau zarzare, se scoate miezul, iar partea lemnoasa se sparge marunt si se aprinde. Dupa ce va arde 15 minute, se presara deasupra pulbere de aloe. Se ia tavita pe care ard simburele si pulberea de aloe si se da ocol prin toata casa, prin toate coltisoarele (mai ales unde sint ingramadite mai multe obiecte).
Apoi se aeriseste incaperea in care a ars la inceput simburele. Metoda se foloseste, pe luna plina, pentru a purifica locuinta de toate necurateniile existente si a restabili pacea si echilibrul sufletesc.

3. Remediu extern

     Se toarna apa clocotita peste citeva caise uscate, astfel incit lichidul sa acopere fructele. Se lasa circa o ora, apoi se scurge apa. Caisele inmuiate se freaca bine, pina ajung ca o pasta omogena. Aceasta pasta se aplica pe fata, intr-un strat uniform, pentru 10 minute.
Se sterge pasta de pe fata cu un servet, apoi se aplica un al doilea strat, format din struguri verzi, striviti, lasindu-l si pe acesta 10 minute.
Apoi se inlatura stratul de struguri cu un alt servet, dupa care se clateste fata cu apa fiarta si racita, in care se adauga putina zeama de lamiie (o lingurita de zeama proaspat stoarsa la 250 ml apa).
Masca se aplica o data la doua saptamini pentru o curatare in profunzime a tenului si tonifiere. Desigur, caisele uscate pot fi inlocuite cu succes cu caise proaspete (se rupe caisa in doua si se aplica direct pe fata curata, miezul copt si moale).
     Peste caisele uscate se toarna apa in clocot si se fierbe timp de 5-7 minute. Se lasa sa se traga fiertura cam o ora, apoi se scurge apa si se racesc fructele. Dupa ce s-au racit, se freaca pina se transforma intr-o pasta omogena. Aceasta pasta se intinde in strat uniform pe o fasa de bumbac si se aplica direct pe portiunea de piele afectata (taietura, arsura etc.), caci compresa aceasta are efect bactericid. Se lasa 20-25 de minute. Este un mijloc excelent de a dezinfecta ranile si grabi vindecarea lor.
     Trei caise coapte, proaspete, se freaca bine si se amesteca cu doua linguri de smintina. Amestecul se aplica pe piele, in cazul arsurilor (mai ales a celor datorate expunerii indelungate la soare). Se lasa 5-10 minute, apoi se spala cu infuzie calduta de ceai verde.
Efectul este garantat.




MARUL, un aliment-medicament apreciat

Parti folosite
Miezul, coaja marului.

Componeta constituentilor

In cenusi: potasiu, sodiu, siliciu, calciu, clor, acid fosforic, fier, magneziu, brom, alumina, arsenic, sulf, mangan, cobalt, tanin.
In pielita si in cotor: acid galotanic. Esenta lui contine: eteruri amilice; acizi - formic, acetic, caproic, acetaldehida, geraniol.
Vitamine: daca este slab continutul marului in vitamina A, in schimb, el contine vitamina B1 (10-100 mg pentru 100 g), vitamina B ori riboflavina (0,05 mg la 100 g), vitamina PP in partile exterioare ale fructului (0,5 mg la 100 g), coaja merelor contine, mai mult decit dublul miezului, acidul pantotenic (0,06 mg la 100 g), in sfirsit, vitamina C - un mar da 10 mg de vitamina C (L. Binet).
Valoarea calorica marcanta: 128 de calorii la 100 g.
Calitatea si proportiile constituentilor lui confera marului importante proprietati terapeutice.

Ce calitati terapeutice are

Tonic muscular si al sistemului nervos (unul dintre cele mai bune fructe)
Diuretic uricolitic
Antireumatismal
Hipocolesterolemiant (prin pectina lui, dupa L. Binet)
Racoritor
Digestiv, stomahic, ocrotitor gastric
Antiseptic intestinal (favorizeaza secretia unei diastaze intestinale bactericide)
Stimulent si decongestiv hepatic
Laxativ
Depurativ sanguin
Reintineritor al tesuturilor

In ce afectiuni se foloseste

Astenie fizica si intelectuala (indicat deci sportivilor)
Surmenaj, convalescenta, sarcina
Anemie, demineralizare
Reumatisme, guta
Artritism
Litiaza urinara urica
Oligurie
Sedentarism, obezitate, pletora, prevenirea aterosclerozei, prevenirea infarctului
Hepatism
Diaree si de asemenea constipatie, infectii intestinale (colibaciloza)
Herpes
Stari febrile
Ulcer gastric, gastrita
Afectiuni bronhice
Insomnii, nervozitate, cefalee
Permis diabeticilor

Cum se foloseste terapeutic

Uz intern:

Fructul crud, cu coaja cu tot, aceasta fiind foarte bogata in principii diverse... (atentie la pesticide).
Ca depurativ - un mar in fiecare dimineata; ca laxativ - un mar in fiecare seara
Fruct si compot: ca sa facem un bun compot de mere, adaugam, la inceputul fierberii, sucul unei jumatati de lamii, iar la sfirsit o bucatica de unt cit o nuca
Fruct dat prin razatoare, contra diareelor la copii (Maro): 500 g pina la 1,5 kg pe zi, in cinci mese. Contra setei: ceai usor indulcit. Contra enterocolitei si a durerilor care insotesc iesirea dintilor: o cura de doua zile, in cantitati adaptate virstei. Acest mod de utilizare este indicat contra dizenteriilor, dispepsiilor si a colitelor mucoase. Face parte si din regimul ulcerosilor gastrici.
Dieta cu mere crude: in caz de gripa indelungata, 500 g pina la 1 kg de mere crude rase, ca singura hrana in timp de doua sau trei zile
Infuzie de mere: doua sau trei mere necuratate de coaja, taiate in felioare rotunde, pentru un litru de apa. Se fierbe un sfert de ora. Se bea dupa pofta. Putem sa-i adaugam citeva bucati de radacina de reglisa (lemn-dulce) (bronsita, reumatisme, afectiuni intestinale)
Infuzie de pudra de pielita: o lingura de supa la o cana de apa clocotita. Lasam sa se patrunda bine 15 minute. Patru-sase cesti pe zi (oligurie, reumatisme, guta).

Uz extern:

Otalgii: aplicarea unui mar copt in cuptor
Scabie si chelbe: se taie un mar in doua, i se scoate mijlocul cu semintele si se pune in golul ramas putina floare de sulf. Se imbina cele doua jumatati cu ajutorul unei sforicele si se coace in cuptor. Marul astfel copt se zdrobeste si se frectioneaza partile bolnave cu terciul obtinut
Plagi atone: mar ras si fiert in sucul lui, ca oblojeala sau aplicari de suc de mar si de ulei de masline in parti egale
Ingrijirea pielii: sucul marului da vigoare tesuturilor (fata, git, sini, abdomen).

Ce mai este de retinut

In Elvetia, anumiti medici trateaza cu succes diabetul infantil prin cure de mere si de legume (rosii coapte in cuptor).
Se recomanda sa mincam un mar la sfirsitul meselor, mai ales seara, pentru efectele lui laxative si virtutile de curatitor dentar. Probabil, datorita acidului sau oxalic, marul albeste dintii, lucru usor de constatat la marii consumatori de mere.
Pentru englezi: An apple a day keeps the doctor away, adica Un mar pe zi indeparteaza medicul.
Pentru normanzi, cidrul, care are anumite proprietati antireumatice, valoreaza inca si mai mult: Ceaiul asta te vindeca de toate bolile. Se poate, cu conditia sa-l dozezi, caci imi aduc aminte de un anumit contingent de normanzi dati pe mina medicilor militari in 1919: procentajul inaptilor s-a vadit uluitor. Fara indoiala, tuica traditionala de cidru (le calva) era si ea implicata.
Léon Binet, mare aparator al fructelor, reaminteste diversele utilizari ale marului. Crud sau copt in cuptor, dupa scoaterea inimii marului, prezentat sub forma de compot, la care putem adauga miere, utilizat la pregatirea clatitelor, a tartelor, a coltunasilor, a flancurilor populare, atit de laudate prin satele noastre, aici prajitura cu mere, dincolo inpegura - un mar inconjurat de coaja de piine si copt in cuptor, servit ca atare sau asociat cu orez sau cu jeleu de coacaze, marul se preteaza la numeroase formule culinare.
Infuzia de flori de mar (30 g la litrul de apa) este un calmant al tusei. 


 Cucuta :


     Seminţele de cucută prăjite în seu şi întinse pe o cârpă, se pun la gât şi vindecă amigdalita.
     Ceapa : rasă şi amestecată cu petrol, dă înapoi amigdalele umflate.

      Un tratament foarte bun, este cu propolis : 50gr propolis solid [se găseşte peste tot, în pieţe, la vânzătorii de produse apicole] se pune la macerat în 250ml de alcool rafinat, vreme de două săptămâni, agitându-se zilnic sticla. Se ia seară, înainte de culcare, o linguriţă de lichid amestecat cu miere de albine sau cu puţin zahăr. Nu se mai bea şi nu se mai mănâncă nimic după aceia vreme de 1 ora. Vindecare sigură atât pentru amigdalită cât şi pentru dureri în gât.



                                           Un ceai foarte bun

    Impotriva tusei rebele [ nervoase ] este următorul : flori şi frunze de podbal 2 linguriţe, frunze de pătlagină 1 linguriţa.
    Din acest amestec puneţi 2 linguriţe într-o cană şi opăriţi cu 250ml de apă clocotită. Lăsaţi să se infuzeze 10 minute, apoi strecuraţi. Beţi câte o cană de ceai dimineaţa înainte de a vă scula din pat.
     Muguri de brad : 12gr de muguri, daţi întru-n clocot de apă, elimină mucoasele de pe căile respiratori.
    Lumânărica : ceaiul de lumânărică potoleşte tusea şi elimină flegma


                             Arterita Tromboflebita


    Prima măsură care trebuie luată este trecerea imediată la un regim alimentar dietetic bazat mai ales pe legume şi-n special pe consumul de multă ceapă, fructe proaspete si din când în când lactate.
    Metode de tratare : se beau trei căni de ceai pe zi din următorul ceai
        scoarţă de castan sălbatic 15 gr.
        coaja de salcie 15 gr.
        coada şoricelului 15 gr
        troscot 15 g  
    Se amestecă bine plantele apoi se face o infuzie din trei linguriţe de amestec opărite cu ½ litri de apă. Primăvara ar fi bine să folosiţi plante proaspete.
    Ceaiul de ghimpe [ ruscus aculestus ] : se pun doua linguriţe de plantă la o cană de apă si se fierb 1 minut. Se beau doua căni pe zi, îndulcite cu miere de albine   
      Masaj general al întregului corp, pentru a pune sângele în mişcare si masaj al piciorului bolnav, cu alifie de gălbenele sau alifie cu gaz.
     Metoda Maria Treben : se bea dimineaţă, înainte de masă cu o jumătate de oră, o cană de ceai de coada calului, la fel şi seara cu o jumătate de oră înainte de culcare [ o linguriţa de plantă se opăreşte cu o cană de apă şi se lasă să se infuzeze 30 de secunde ] . Peste zi se beau 4 căni de ceai de urzică [ de preferinţă proaspăta ] puţin infuzată, în ceai se pune şi o linguriţă de bitter suedez. Extern se aplică şi compresii cu bitter suedez.   


                           Amorţirea tălpilor 

  Se prepară o alifie din boabe albe de vâsc, strivite într-un vas de ceramică şi amestecate cu puţină untură de casă proaspătă. Se va masa peste zi şi seara picioarele. Paralel se va ţine o cură de 6 săptămâni de ceai de văsc, 3 săptămâni cură după care 2 săptămâni pauză, şi iarăşi 3 săptămâni ceai. Reţeta  de preparare a ceaiului, se află la boli de inimă.


                              Calcaie uscate 

  Se strânge urina vreme de 2 zile, a treia zi se încălzeşte şi se ţin picioarele la înmuiat timp de 30 minute, [trebuie să fie destul de caldă] după care se freacă cu o piatră ponce. Se ung călcâiele cu alifie de gălbenele. Baia se face la 3 zile, alifia se foloseşte zilnic. După circa 1 lună veţi avea călcâie de mătase.

                  Rani intre degetele de la picioare

Un sfat : umblaţi cât mai mult desculţă şi evitaţi încălţămintea gen sport de cauciuc. După ce vă spălaţi pe picioare cu apă şi săpun, tamponaţi rănile dureroase cu un decoct de tătăneasă [doua linguriţe de plantă se fierb în 250gr apa, 2 minute]. Lăsaţi locul să se usuce apoi puneţi pe locurile dureroase frunze de pătlagină uşor strivite [bine spălate în apă rece]. Când rănile încep să se închidă, ungeţi-le seara cu alifie de gălbenele. Dacă mergeţi la serviciu, puneţi între degete frunze de pătlagină.  


                                                Cucuta :

cu zeamă de cucută fiartă şi amestecată cu ulei se spală rana la muşcătura de şarpe .
                          Dafinul : frunzele pisate şi fierte cu untdelemn, vindecă rănile care nu se închid.
                          Castravetele : durerea de cap se linişteşte dacă se pune pe fiecare tâmplă câte o felie de castravete.
                          Nemţişorul [toporaşi] : ceaiul de toporaşi trebuie băut de femeile care nu pot face copii.
                          Nuca : zeama de nucă verde vindecă pecinginea.
                          Pelinul : cu zeamă de pelin fiert se spală rănile cu puroi 
                          Coada şoricelului : spălăturile cu ceai de coada şoricelului vindecă mameloanele crăpate ale femeilor care alăptează
                          Hreanul : potoleşte nervi aţâţaţi.
                          Salată : frunzele de salată fierte în apă dau un lichid care curăţă şi înmoaie pielea.
                          Reţetă pentru îngrăşat : amestecaţi 4 linguri cu vârf de lactoză [se găseşte în farmacii] într-un suc de fructe, ceai de plante sau apă. Bine măsurate şi administrate înainte cu 1 ½ de prânz şi cină aceste doze fac ca pacientul să ia în greutate cu 5kg mai mult într-o lună.                                                                                
                          Reţetă pentru slăbit : ca să slăbiţi, amestecaţi 2 ceşti de suc de varză roşie cu 1 de suc de grapefruit. Beţi 3 pahare zilnic înainte de mese.
                          Talizmanul din felii de cartofi, purtat la gât pe tot parcursul iernii, previne dovedit şi garantat îmbolnăvirea celor predispuşi la răceli.
                          Pentru afte bucale : în clipa când simţi ca va apare o astfel de aftă, se va lua ½ linguriţă de bicarbonat de sodiu şi se va ţine în gură amestecat cu salivă, vreme de 1/2ora sau 1oră. Această operaţie se poate repeta de 2-3 ori pe zi.

                                       Leacuri contra mahmurelei :

                                      Usturoi cu pătrunjel : tocaţi 2-3 căţei de usturoi şi 2-3 fire de pătrunjel verde. Amestecaţi-le cu 10 picături de untdelemn. Amestecul întinde pe pâine şi se mănâncă imediat ce băutura se urcă la cap.
                                      Suc de varză : amestecaţi circa 30gr suc de varză dulce cu 30mg rachiu şi 30mg suc de ceapă. Lichidul obţinut se încălzeşte cât să nu fiarbă şi se bea pe nerăsuflate.
                                      Aburi cu oţet de mere : puneţi într-o cratiţă largă şi smălţuită, oţet de mere şi apă în părţi egale. Vasul se pune pe foc şi se lasă să fiarbă încet. Când începe să iasă aburi, se apleacă capul deasupra vasului şi se inhalează adânc. Toate aceste reţete au fost verificate şi au dat rezultate.




                                                     Hemoroizi



                   Se pisează 10 căpăţâni de usturoi necurăţate, se fierb la foc mic cu ½ litru de apă 15 minute, se lasă la temperatura suportabilă după care se fac bai de şezut [ cât mai fierbinţi ] . Apa poate fi încălzită şi folosita de 4-5 ori. Metoda este foarte eficientă, nefiind nevoie de mai multe ori. Fiecare spălătură să dureze 15 minute şi cât se poate de fierbinte.




                   Se fierbe 1kg de varză dulce circa 30 de minute, în 2-3kg de apă. Cu zeama obţinută se fac zilnic băi de şezut călduţe. Se poate folosi şi praz, şi se poate ţine la frigider încălzindu-se înainte de folosire. Sau se mai poate folosi alternativ. După o baie de circa 30 minute se lasă să se usuce [nu se şterge] şi se unge locul dureros cu alifie de galbenele [hermozon] . Tratamentul durează cam o lună de zile .
                   Mătrăgună : cu un decoct de mătrăgună, planta trebuie fiartă 1/2ore, se va spăla locul bolnav şi se va sta 15minute cu fundul în acest decoct, ceaiul trebuie să fie cât mai cald. Băile se vor face în fiecare seară.

                                                Moţuri de nuc

Nucul înfloreşte în aprilie şi are flori femele - nuca propriu-zisă – şi flori bărbăteşti – nişte moţuri verzi pline de polen galben, care după ce fecundează nuca cad şi se vor usca devenind negre. Se pot culege de pe jos şi se pot păstra 2-3 ani.
                   Tratamentul : În 2-3 litri de apă, când fierbe, se pune o mână [circa 20gr] de moţuri de nuc, se opreşte focul şi se acoperă. Când infuzia este suportabilă la cot, se pune într-un lighean cu moţuri cu tot, şi se fac băi de şezut până ce infuzia se răceşte. Se poate reîncălzi şi folosi încă o dată. Se for face 10 astfel de băi în 10 seri consecutiv. Bolnavul trebuie să se ferească de piper, ardei iute şi trebuie să menţină o igienă strictă la locul bolnav. Tratamentul a dat rezultate fără excepţie.


                                           Afectiuni cardiace

     Una dintre cele mai faimoase plante medicinale, pentru inimă este vâscul. Această plantă are proprietatea miraculoasă de a reglementa tensiunea arterială, coborând-o când este prea ridicată, ori dimpotrivă, normalizând-o, dacă este prea coborâtă. În felul acesta inimile neliniştite se potolesc şi funcţia lor se întăreşte. Toate neplăcerile legate de hipertensiune –ridicarea sângelui la cap, senzaţiile de ameţeală, zumzăitul în urechi şi tulburările de vedere, tahicardia, se liniştesc.
     Se beau trei căni de ceai de vâsc pe zi, înghiţitură cu înghiţitură. Este recomandat chiar şi oamenilor care nu sunt bolnavi de inimă, să facă cure preventive cu ceai de vâsc, vreme de şase săptămâni.
     Trei săptămâni se beau trei căni de ceai pe zii, două săptămâni se beau două căni de ceai pe zii, iar o săptămână, o cană de ceai pe zii. Circulaţia sângelui se restabileşte complet în acest răstimp. Pentru a menţine starea de sănătate e indicat să fie continuată cura de ceai, vreme de un an, bându-se o cană de ceai dimineaţa.
    
     PREPARAREA CEAIULUI: o linguriţă cu vârf de vâsc se pune într-o cană cu apă rece (1/4 l) să stea peste noapte. Dimineaţa se încălzeşte uşor, apoi se strecoară. Dacă e nevoie de o cantitate mai mare de ceai pe zi, el trebuie ţinut călduţ într-un termos, sau se încălzeşte la fiecare întrebuinţare, într-un vas cu apă în clocot. Vâscul are şi proprietăţi anti-cancerigene.                      
    
      La fel este si sucul de vasc facut prin mixarea bobitelelor albe , a frunzelor si ramurelelor fragede . Se iau peste zi 25 de picaturi in putina apa , pe stomacul gol ,la jumatate de ora de micul dejun si inainte de a merge la culcare . 

            Pentru hipertensiune este recomandat să măncaţi în fiecare zi 4 căţei  de usturoi înghiţiţi ca un medicament.
              Este recomandat şi-n următoarele boli : cancer, slăbirea sistemului imunitar, artroză, depresiuni psihice, suferinţe nervoase, astmă.
          Reacţi secundare : Pot apărea alergi secundare atunci când vâscul nu e recoltat de pe un copac potrivit. Cel mai bun este cel de pe măr.



                        Tot pentru tensiunea arterială : 30gr frunze uscate de căpşuni sau fragi, se dau într-un clocot într-un litru de apă. Se bea ceai la discreţie în cursul zilei.



                                             Migrene




Simptome : dureri mari la cap, ceaţă etc.

  Varza crudă : luaţi primele două frunze care învelesc căpăţâna şi care la gătit se aruncă, tăiaţi-le în fâşii egale, late cam de 6-8 cm, şi puneţi-le pe frunte în straturi, fixându-le cu un batic. Extrem de eficiente sunt şi inhalaţiile cu oţet de mere. Într-un lighean smălţuit puneţi oţet de mere şi apă în părţi egale. Aşezaţi vasul pe foc şi când încep să iasă vapori, puneţi capul deasupra, inhalând aburii.
Intern : migrena se combate cu ceaiuri parfumate din : mentă, levănţică, iasomie, infuzie dintr-o linguriţă de plantă la o cana de apă. Se beau două ceşti pe zi.   


                                 Mărar :fierbeti 5-10 minute o lingurita de marar intr-o ceasca de lapte si beţi cât puteti de fierbinte

                                           Lombosciatica

Eliminarea depunerilor calcaroase din organism [depunerile de pe coloană numite ciocuri de papagal sau din articulaţi. Pentru o mai bună eficienţă reţeta de mai jos trebuie dublată de un regim de eliminarea toxinelor din organism. Reţeta a fost verificată şi a dat rezultate foarte bune.
                          În primele două zile se vor fierbe câte 5gr foi de dafin în 300ml apă, timp de 5 minute după ce începe să fiarbă. Această operaţie se face seara, apoi se pune fiertura cu tot cu frunze într-un termos. Se va bea în cursul zilei următoare circa 1 lingură [10ml] din extract, din 30 în 30 de minute, începând din clipa din care vă sculaţi până când vă culcaţi.
                          În următoarele 3 zile se va mări cantitatea de frunze de la 5gr la 25gr fierte la fel în 300ml apă, şi ţinute toată noaptea în termos. Ziua se va respecta aceleaşi indicaţi. Se va face o pauză de 7 zile, după care se va repeta tratamentul încă 3 zile, folosind o doză zilnică de 25gr frunze de dafin.

                                             Menstruatie

Se manifestă prin dureri mari la burtă şi crampe insuportabile în timpul ciclului sau la sfârşit.
                   Intern : infuzie de flori de urzică galbenă [ să se recolteze la maturitate ] Planta creşte peste tot, pe şanţuri, la marginea de drumuri. Se ia o linguriţă cu vârf de flori de urzică, se opăreşte cu o cană de apa în clocot. Se lasă să se infuzeze puţin, apoi se strecoară. Se beau 2 căni de ceai pe zi, n care este bine să se adauge o linguriţă de bitter suedez.
                   Ceai de gălbenele şi coada şoricelului : se amestecă 2 linguriţe de gălbenele cu 1 linguriţă de coada şoricelului, apoi se iau 2 linguriţe din acest amestec şi se opăresc cu o cană de apă în clocot. Se lasă să se infuzeze apoi se strecoară. Se bea o cana pe zi, înghiţitură de înghiţitura.
                   Tinctura de gălbenele : o linguriţă de flori, macerate 8 zile în 100ml alcool, se iau de 3 ori pe zi, câte 30 de picături, în puţină apa.
                   Extern :îmbibaţi un tampon de vată în spirt medicinal şi introduce-ţi-l în ureche, până la timpan. Se lasă câteva ore sau până a doua zi.   

                                                 Micoze 

                   Micoza : înseamnă orice fel de ciupercă dar cea mai răspândită este candidoza. Ea se manifestă ca o iritaţie la nivelul mucoasei [ bucală sau vaginală ] în cazul mucoasei bucale bolnavul nu poate tolera nimic picant iar dacă s-a fixat pe mucoasa bronşică atunci pot apărea : spazme bronşice, tuse spastică, senzaţie de sufocare.
                   Ca terapie naturistă cu bune rezultate în cazul candidozelor pe mucoasa bucală este gargara cu bicarbonat de sodiu, sau gargara cu gălbenele. Se face o infuzie mai prelungită [se toarnă 300ml apă fierbinte peste 1 lingură de gălbenele şi se lasă ½ oră, apoi se strecoară] şi se foloseşte pe timpul unei zile pentru gargară. De regulă e bine să se folosească ambele metode odată şi să se facă gargară după fiecare masă. Infuzia de gălbenele este buna si în cazul candidozelor vaginale, este suficient ca spălăturile să se facă o dată la două zile dar nu mai des. Spălăturile vaginale se pot face şi în cazul unui organism sănătos, dar nu prea dese, pentru nu a distruge floră normală.
                   Dacă candidoză este rebelă, recidivantă, se indică un tratament cu candidin. Se creează astfel un anticorp anticandidă. Tratamentul va dura 3-6 săptămâni, de două ori pe săptămână, timp în care iau naştere anticorpi, iar omul va fi protejat.

                                               Glaucom

                        Dintr-un amestec de urzica , galbenele , coada calului si roinita amestecate in parti
                        egale cate o lingurita din fiecare , beti 3 cani de ceai pe zi , [ se pune 1 lingurita de
                        planta la o cana de apa  in clocot . Adaugati in ceai si o lingurita de Biter Suedez
                        Vara preparati ceaiul di plante proaspete . Mai este recomandat : Bai de sezut cu
                        coada calului . Rinichi eczercita o presiune de jos in sus catre ochi . Pentru eliminarea
                        ei trebuie sa facem bai de sezut cu coada calului . Se ia 100 gr coada calului uscata
                        se pune peste noapte sa stea in 5 litri de apa rece . A doua zi lichidul cu planta cu tot
                        se-ncalzeste , se strecoara si se toarna in cada , apa trebuie sa fie destul de fierbimte
                        si sa dureze cat mai mult 20 minute , in timpul bai se mentine temperatura constanta
                        Apa din baie trebuie sa traca de zona rinichilor dar sa nu fie pana la inima . Fara sa se
                        stearga pacientul trebuie sa inbrace un halat gros si calduros si se bage in patul incalzit
                        in prealabil cu sticle de apa fierbinti . Ramane in pat cel putin o ora . Este recomandat si
                        Biterul suiedez compresie pe ochi in prealabil pleoapele unse cu alifie de galbenele .

Contra iritări ochilor şi a pleoapelor, farmacia medievală franceză recomandă : seminţe de mărar 30gr. la 1 litru de apă, fierte vreme de 5 minute. Trageţi vasul de pe foc şi acoperiţi-vă cu faţa deasupra aburilor calzi, acoperindu-vă capul cu un prosop.

                                Comprese cu bitter suedez :

ungeţi pleoapele şi arcadele cu alifie de gălbenele, vă întindeţi pe pat şi peste pleoapele închise aşezaţi tampoane de vata îmbibată [ să fie doar umedă ] cu bitter suedez. Tratamentul se face zilnic 1 oră. Pleoapele trebuie neapărat unse cu alifie de gălbenele bitterul suedez fiind foarte puternic şi poate provoca iritaţi.
 
                   Ceaiul de Sulfină : pus comprese vindecă ochi iritaţi.

                                                Ulciorul 

se tratează destul de bine cu tinctură de rostopască tamponându-se locul bolnav [se lasă planta 10 zile în votcă sau rachiu], sau cu următorul ceai : gălbenele 5gr, muşeţel 5gr, nalbă mare 10gr, sulfină 20gr, soc 5gr. Se pune la fiert 1 litru de apă cu 2 linguri de amestec de plantă circa 3 minute. Se fac spălături şi se pun comprese călduţe.

                                        Ademon de prostată

Căutaţi la Plafar planta ‚Pufuliţa cu flori mici’ se  găseşte la Plafar [epilobium parviflorum]. Se opăreşte o linguriţă de plantă cu 250gr de apă în clocot, se lasă foarte puţin să se infuzeze. Se bea 2 căni pe zi, una dimineaţa alta seara, cu o jumătate de oră înainte de a mânca. Nu uitaţi să ţineţi în paralel un regim alimentar din care să excludeţi alcoolul, răriţi cafeaua. Se asociază cu tablete de ‚Propin’ în prima lună, 2-3 comprimate de trei ori pe zi înainte de masă, timp de 30   de zile, apoi câte un comprimat de 3 ori pe zi, timp de 60 de zile. Se mai poate lua şi 20 de zile vitamina E forte.


                                Tinctura de ghimpe

este un remediu care rare ori dă greş în această afecţiune. Se ia câte o linguriţă diluată în jumătate de pahar cu apă, de patru ori pe zi. Rezultate cu adevărat miraculoase se obţin atunci când tinctura de ghimpe este combinată cu cea de pufuliţă, în proporţii egale. Se ia din combinaţia de tincturi câte o linguriţă de patru ori pe zi înainte de masă cu o jumătate de oră. Primele rezultate apar în primele 10 zile, iar după o lună de tratament dispar aproape toate afecţiunile acestei boli. Prima etapă de tratament este bine să se ţină 3 luni de zile, în care se va administra neîntrerupt acest amestec de tincturi. După acest timp se va face numai 10 zile tratament pe lună, pentru a menţine rezultatele. În toată această perioadă nu se va consumă băuturi alcoolice, carne cât mai puţină, fără sosuri iuţi sau foarte piperate, sare foarte puţină, şi fără hrană conservată.
Tinctura : se obţine prin măcinarea cu ajutorul unei râşniţe de cafea a plantei uscate, după care se umple pe jumătate un borcan de 800gr, peste care se pune alcool de 70grade umplându-se. Se închide cu capac ermetic, şi se pune la macerat timp de 15 zile, după care se filtrează prin tifon şi se pune în sticluţe mici de culoare închisă.  
Tinctura de pufuliţă se ţine 10 zile.

                        Împotriva oricărui tip de reumatism,

 trebuie sa se bea vreme de trei săptămâni ceai pentru rinichi. Tratamentul se face trei săptămâni din luna cu o pauza de doua săptămâni, apoi se reia . Reumatismul apare din pricina ca in organism exista prea mult acid uric, care din cauza frigului se transforma in cristale ceea ce provoacă dureri in membre etc .Aproape toate bolile au la baza nefuncţionarea rinichilor si ca atare trebuie sa pornim de acolo . In perioade mai critice trebuie sa evitam mâncărurile cu carne, de asemeni nici un fel de alcool . Foarte important este si ceaiul de salvie. Cine bea constant ceai de salvie nu se îmbolnăveşte uşor. Ceaiul de salvie este considerat ca fiind ceaiul cel mai important din câte exista.

                          Reţeta ceaiului de rinichi : preparaţi următorul amestec : Coada calului 15gr. Urzica vie 10gr.  Troscot 8gr. Sunătoare 6gr. Aceste cantităţi ajung pentru o persoana trei săptămâni . Se amesteca bine toate plantele, apoi se ia o priza [cat se cuprinde intre degetul mare si arătător] care se opăreşte cu o cana de apa clocotita . Se lasă sa se infuzeze 10 minute , apoi se strecoară . Peste plantele opărite se mai adaugă o data doua căni de apa clocotita, se lasă sa se infuzeze 10 minute se strecoară si se amesteca cu primul ceai . Este foarte important sa se procedeze aşa deoarece in ceaiul pentru rinichi exista 5 substanţe care nu trebuiesc sa fie fierte , ca să nu-şi piardă proprietăţile . Ele se extrag prin doua opăriri consecutive. Ceaiul trebuie băut : dimineaţa, înainte de prânz si seara, înainte de a merge la culcare cate o jumătate de cana de ceai .

                             Reţeta Minune :

                          Doua linguriţe de oţet de miere 
                          Doua linguriţe de miere de albine
Totul se amesteca intr-o cana , si complectaţi cu apa nu cu alt lichid , se bea 3-4 căni pe zi.                                                                                                                     Efecte :  In timp dispare reumatismul
                            - Curata arterele si venele de grăsimi
                             - Scade tensiunea arteriala
- Amestecul previne infarctul sau îl ameliorează după producerea sa
  - Duce calciu in oase si nu îl lasă să se depună pe încheieturi, muşchi ducându-l in articulaţiile osoase .
                             - Previne orice infecţie in organism
                             - Toate organele funcţionează mai bine
- Reglează ritmul cardiac  


                                          Omagul :

 frunzele de omag, fierte cu rachiu, se pun calde, pe locul dureros.


                Împotriva durerilor mari la genunchi sau umăr, cot

 se va face un amestec de lut galben [cât mai galben] cu oţet din vin de casă. Cu această pastă se va unge bine locul în strat gros, şi se va bandaja. Se va sta cu acest bandaj până dimineaţa, operaţia se reia în fiecare seară timp de 3 zile. 

Tuia :                 Tuia este un arbust ornamental, o specie de brad cu frunze plate, care face nişte fructe cât un vârf de deget, verzi - brumate si colţurate, in luna Iulie.
Se ia un pumn de fructe se strivesc cu un pisator si se pun la macerat in spirt medicinal, votca sau alcool de 60, intr-o sticla cu dop, la întuneric timp de trei zile. Soluţia alcoolică obţinută închisa la culoare [ de ce sta se închide ] se unge pe [ATENŢIE  nu se frecţionează pe locul dureros] : spate, picior, umăr etc, si se lasă aşa pana se usucă. Când se termina spirtul, se pune altul, peste aceleaşi fructe, si operaţia se repeta pana ce spirtul nu se mai colorează in nuanţa închisă . Sticla trebuie ţinută la temperatura camerei [chiar la căldurică] .
                           Tratamentul se tine 4 / 5 săptămâni.


                                        Boli de stomac

Suc de cartofi + suc de varza + suc de morcovi .

              Se beau 3 pahare pe zi, înainte de masă cu o jumătate de oră. Dă rezultate spectaculoase doar după câteva săptămâni, cu condiţia ca legumele să fie proaspete, şi să se mixeze in fiecare zi şi să se amestece in proporţii egale.
             
              Angelica : pusă-n ţuică, votcă sau alcool rafinat, vindecă orice boli de stomac.                         
              Cicoarea : rădăcina de cicoare tăiată mărunt şi pusă la macerat în rachiu sau alcool e bună pentru dureri de stomac.

                                        Ulcer duodenal

Terapia prezentată în următoarele rânduri a fost verificată pe sute de pacienţi, cu efect rapid pentru puseul acut, urmând ca după 10 zile de tratament să fie eliminată şi cauza care l-a produs.
                        Se bate un albuş de ou proaspăt cu o linguriţă de zahăr pudră şi o lingură de ulei de măsline, până se face cremă. În fiecare dimineaţă se va lua din acest amestec, pe stomacul gol, câte o lingură, vreme de 10 zile. Se poate adăuga şi un vârf de cuţit de praf de argilă, de preferat albă-caolin, sau gri. După acest tratament, este recomandabil şi regimul macrobiotic dr Oshava, relaţi la tel. 032/ 27 07 62 Iaşi.
------------------------------------------------------------------------------------------------------  Timp de 35 de zile, se va consuma zilnic 1-2 căni de ceai de pătlagină, care se găseşte la toate farmaciile. Rana se va închide complet. Ceaiul trebuie puţin îndulcit.
                        Seminţele de muştar [1 linguriţă] luate cu 30minute înaintea meselor principale sunt un bun remediu împotriva ulcerului duodenal.
                        Se folosesc 3 sau 6 ouă, ½ litru ulei de măsline, ½kg miere de albine de salcâm, 250ml alcool rafinat, 1 litru ceai de sunătoare, fiert până ce ajunge la jumătate [se folosesc 4 linguriţe de plantă la 1 litru de apă în clocot] sucul de la 3 lămâi. Se amesteca toate ingredientele şi se lasă la macerat 14 zile după care se iau 2 linguriţe dimineaţa pe stomacul gol până la epuizarea întregii cantităţi. 


                           Apa de piramida

Efectul principal este de curăţire a organismului şi întăreşte imunitatea. Consumând zilnic această apă organismul devine rezistent la diverse boli. Piramida trebuie să fie din sârmă de cupru, trebuie să aibă baza de 45cm, iar muchia 42,8 pentru un volum de apă de 2l. Dimensiunile nu sânt întâmplătoare ele fiind calculate foarte strict [numărul de aur sau dimensiunile piramidei lui Keops]. Se va utiliza sârma de cupru între 1,5 şi 4mm de regulă neizolată. Cel de-al  9-lea segment, respectiv stâlpul central, trebuie să fie coborât din vârful piramidei până la nivelul sârmelor de la baza piramidei. Piramida se poate face prin cositorire, îndoire, sudare etc. obţinându-se o formă cât mai perfectă. Apa trebuie să reprezinte a 10-a parte din volumul piramidei, dar nu se produc efecte secundare dacă abaterea este de + - 10%. Un lucru important : laturile piramidei trebuiesc orientate pe cât posibil, cât mai exact pe punctele cardinale. Pentru ca praful să nu pătrundă în apă piramida poate fi acoperită cu o folie de celofan. Apa trebuie pusă în vase cu gura deschisă [borcane] şi cât mai aproape de stâlpul central. Nu trebuie ţinută mai mult de 24 de ore. Apa poate fi ţinută în sticle cu dop chiar în frigider, şi poate fi ţinuta o perioadă mare de timp.
                             Se pun 2 litri de apă în această piramidă în jurul stâlpului timp de 24 de ore . Are o mare concentraţie de oxigen şi fosfor. 
                             Efectele se vor vedea repede, chiar în primele zile se va regla metabolismul, pofta de mâncare, în primele două săptămâni se va elimina toxinele din organism, ajută la slăbit, efecte favorabile asupra tensiuni arteriale etc. După 3-5 luni reducerea sau vindecarea unor pareze, precum şi creşterea rezistenţei organismului la diferite boli.


                              Cura cu ulei de floarea soarelui

                   O metodă detoxifiantă a organismului, este mestecarea uleiului de floarea soarelui în gură. În fiecare dimineaţă, după igiena guri se ia l lingură de ulei de floarea soarelui în gură şi plimbându-l în toate direcţiile, timp de 10-15 minute. Procedura trebuie făcută cu calm, fără grabă şi fără să înghiţim nici o picătură de ulei [este foarte toxic] Dopă ce devine alb ca laptele şi gros, se aruncă complet din gură apoi se spală foarte bine cavitatea bucală cu apă. Primele rezultate vizibile sunt optimizarea fluxului sanguin, albirea dinţilor şi înviorarea întregului organism.
                   Cura cu ulei se foloseşte atunci când trebuie să eliminăm o cantitate mare de toxine din organism. Orice ulei este bun dar indicat este de floarea soarelui.
Să nu cumva să înghiţiţi nici măcar o picătură din uleiul care-l sugeţi este o adevărată otravă. Este bine ca înainte de a lua uleiul să vă suflaţi nasul. După primele 5-7 minute dispare gustul de ulei. Se pare că cei ce au avut : scleroză în plăci, diabet, noduli şi tumori prin folosirea curei cu ulei s-au vindecat – vi se pare prea frumos ?.

                 Memoria si performantele intelectuale

Recomandări generale : stressul şi grăsimile fac mintea grea, fumatul, alcoolul, nopţile nedormite şi viaţa dezordonată nu ne vor duce niciodată la creşterea performanţelor intelectuale. Presupunând că organismul este sănătos ce trebuie să facem pentru a avea o gândire mai clară, capacitatea de concentrare mai bună şi îndelungată. O condiţie de bază este evitarea pe cât posibil a stressului, plimbări în aer liber, activităţi casnice plăcute etc. Un alt factor care influenţează în mod deosebit evoluţia noastră este alimentaţia. Marele duşman al sănătăţi noastre este grăsimile mai ales cele care nu se văd, cum ar fi cele din mezeluri.
Gândirea clară : ea este asigurată de o alimentare bună a creierului cu oxigen. Acest lucru este realizat de vitamina E, potasiu şi sulf.
                      1.  Vitamina E: ea se găseşte în soia, germeni de grâu, cereale integrale, ouă, spanac şi alte verdeţuri, ulei de porumb, ulei de măsline, ulei de floarea soarelui.
                      2.  Potasiu : are şi el rolul de a alimenta creierul cu oxigen. El se găseşte în citrice, pepene galben, mere, banane, frunze de mentă, cartofi, seminţe de floarea soarelui.
                      3.  Sulful : el se găseşte în carne slabă de vită, peşte, ouă, varză, fasole uscată, usturoi.
                      4.  Ceapa : se poate mânca o jumătate de ceapă pe zi.
                      5.  Ghimbirul : o salată care conţine ghimber este suficientă pentru o zi.
6.     Chimenul : stimulează gândirea creativă, cei care au nevoie de inspiraţie pot bea constant ceai de chimen [2 linguriţe de seminţe zdrobite se opăresc cu o cană de apă clocotită].    
                   Capacitatea de concentrare şi buna funcţionare a creierului:                       este asigurată în primul rând de vitaminele din complexul B, ele măresc puterea de concentrare şi menţin sănătatea sistemului nervos.
1.      Vitamina B1 : are efect asupra sistemului nervos, asigurând creşterea randamentului intelectual.
2.      Vitamina B6 : îmbunătăţeşte funcţiile mentale, ajutând şi la producerea de transmiţători nervoşi.
3.      Vitamina B12 : sporeşte capacitatea de învăţare, în special în privinţa asimilării de material nou. Deficitul de B12 poate duce la unele boli mentale.
4.      Vitamina C: contribuie la creşterea coeficientului de inteligenţă.
5.      Zincul : asigură vioiciunea mentală. Alimentele bogate în zinc sunt carnea, ficat, peşte, germeni de grâu, drojdie de bere, seminţe de dovleac, ouă, muştar.
6.      Fosforul : este necesar pentru transmiterea impulsurilor nervoase. El se găseşte în peşte, carne de pui, cereale integrale, ouă, nuci, seminţe, rădăcină de ţelină.
7.      Acid folic : sporeşte capacitatea de concentrare, al se găseşte în : germeni de grâu, spanac, seminţe de floarea soarelui, produse lactate, avocado.
8.      Lisina : este un aminoacid esenţial care asigură dezvoltarea capacităţii de concentrare. Dacă sunteţi obosiţi şi incapabili să vă concentraţi, aveţi ameţeală şi greaţă, sigur aveţi lipsă de lisină. Ea se găseşte în peşte, lapte, carne, brânză, drojdie de bere, ouă, produse di soia şi toate alimentele bogate în proteine.
9.     De asemenea, scoicile şi creveţii reprezintă o hrană ideală pentru creier, facilitând atenţia şi puterea îndelungată de concentrare, 100gr de creveţi pe zi sunt suficienţi.       
                        Memoria : întărirea memoriei este determinată în primul rând de vitamina C. Ea combate stressul şi întăreşte organismul. Se găseşte în : floarea soarelui, ouă, cereale integrale, citrice, kiwi, ananas, vegetale cu frunze verzi [păpădiea]. Manganul este un alt element care întăreşte memoria. El se găseşte în nuci, mazăre, sfeclă, vegetale cu frunze verzi. Persoanele care suferă de pierdere de memorie trebuie să-şi asigure cantităţi suficiente de mangan.                    

                      1. Morcovi : sporesc capacitatea de memorizare, o salata de morcovi cruzi , cu undelemn şi lămâie pe zi este foarte indicata .
                      2. Ananasul : este fructul ideal, cine trebuie sa tina minte texte lungi ori partituri muzicale are nevoie de multa vitamina C . Ananasul mai conţine mangan si are extrem de puţine calorii . Se recomanda un pahar de suc pe zi .

                    Plantele şi inteligenţa : ceai pentru stimularea gândiri

  Aveţi nevoie de următoarele plante : cătină + măceşe + traista ciobanului + mătase de porumb. Prepararea ceaiului : se pune la fiert 1litru de apă, când acesta clocoteşte, se pun 2 linguri de măceşe zdrobite. Se lasă să fiarbă 5 minute. Se adaugă apoi 2 linguriţe de fructe de cătină, se ia de pe foc şi se mai adaugă 1 linguriţă de traista ciobanului şi 1 linguriţă de mătase de porumb. Se lasă apoi acoperit 10 minute. Se beau 3-4 căni pe zi pe o perioadă de 3 săptămâni. Acest ceai conţine vitamine, acizii şi aminoacizii necesari creierului pentru creşterea performanţelor intelectuale.
O altă planta care întăreşte memoria este roiniţa [meliiisa officinalis]. Se pot bea 3 căni de ceai pe zi sub formă de infuzie, făcut dintr-o linguriţă de plantă la o cană de apă. Tot pentru întărirea memoriei poate fi folosita ventrilica [veronica officinalis] în perioadele cu activitate intelectuală deosebita.
Un bun stimulent al memoriei este şi uleiul de coriandru. Se pot lua 3-5 picături, de 3 ori pe zi, după mese.
Se recomandă cura cu suc de ţelină, morcovi şi păstârnac sau cura cu suc de mere. Toate sucurile se beau cu înghiţituri mici, înainte de mase, pe nemâncate şi nu se păstrează de pe o zi pe altă.
                      Cura cu polen : câte o linguriţă de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de fiecare masă. Polenul se poate consuma ca atare sau amestecat cu puţină miere. Durata curei este de 30 de zile, iar după o pauză de 2 luni se reia. Se fac maximul 3 cure pe an.
                      Concluzi şi recomandări : pentru a spera în performanţe ale activităţi intelectuale este necesar ca alimentaţi noastră să conţină preponderent alimente de origine marină [peşte, scoici, creveţi etc.] organe [ficat, rinichi, inimă, creier] carne slabă de pasăre, legume cu frunze verzi, cereale integrate [pâine neagră, graham] ouă, brânzeturi, seminţe de floarea soarelui, dovleac, alune etc. Zilnic se pot lua 2 linguri ulei de porumb, dimineaţa şi seara, pentru necesarul vitaminei E. De asemenea cure de drojdie proaspătă de bere 1-2 linguriţe pe zi.
Înaintea unui examen se recomanda să se bea dimineaţa un pahar de suc de lămâie îndulcit cu miere de albine. Afinele sunt, de asemenea un aliment ideal pentru perioada cu studiu îndelungat, se pot consuma ca atare sau suc. 2-3 pahare trebuiesc mâncate de mai multe ori pe zi.
Morcovi sporesc capacitatea de memorare, este foarte bună o salată de morcovi cruzi cu lămâie şi puţin ulei consumată înaintea de a începe să memoreze un curs sau o lecţie. Cu efect asemănător este şi salata de varză crudă sau consumul de nuci. Foarte bun este şi uleiul de peşte care se găseşte în farmacii şi sub formă de pastile.
          Foarte indicat în anumite perioade de efort intelectual este revitalizantul natural  HERCULES care conţine : cătină, polen, miere naturală, vitaminele A, B1, B5, B6, B9, B12, P, PP, C, D, acid folic, lecitină, inozitol şi 10 minerale şi oligoelemente printre care : mangan, calciu, cupru, fier, siliciu, magneziu, zinc. Acest revitalizant înlătură stressul, oboseală, întăreşte memoria, ajută la vindecarea multori boli şi stimulează în mod deosebit irigarea creierului. Dozele sunt variate intre 2-3 linguriţe până la 1-2 linguri pe zi după mese. Nu se recomandă seara şi celor ce au diabet.
                       

                                      Fericire

          Ardeii iuti : cu cat sânt mai iuti cu atât mai bine . Substanţele aromatice pe care le conţin stimulează hormonul fericirii . Preferaţi ardeii roşi .
          Căpşunile : au gust bun si atenuează stressul , dau un sentiment de confort
spiritual consumaţi circa 150gr pe zi .

                                      Învăţătura

          Varza : înlătură nervozitatea , procesul de învăţare decurge fără stress . Se recomanda sub forma de salate din abundenta mai ales in perioada examenelor.
          Lămâia : împrospătează memoria, sporeşte capacitatea de memorare. Se recomanda un pahar de suc de lămâie cu miere de albine înainte de teze sau examene .
                          Afinele : sunt un ideal aliment pentru perioada de studii . Trebuie mâncate de mai multe ori pe zi , pentru a activa irigarea creierului cu sânge . Cele mai indicate sunt fructele proaspete doua trei căni pe zi.

                                      Concentrarea

          Ceapa : se recomanda contra oboseli pshice, a surmenajului intelectual . Ceapa subţiază sângele, îmbunătăţeşte compoziţia de oxigen a creierului . Recomandat cel puţin o jumătate de ceapa pe zi .
          Nucile : întăresc nervi.
          Ghimbirul : este o planta  rădăcinoasă din care se face un rachiu medicinal . În occident este considerată ca o planta minune, substanţele ce conţin aceasta planta eliberează mintea pentru noi idei . Sângele se subţiază, creierul este oxigenat mai bine
          Se recomanda o jumătate de rădăcină de ghimbir pe zi pregătită in salata .
          Chimenul : poate provoca fulgere de gândire, substanţele conţinute stimulează întreg sistemul nervos al creierului . Cine are nevoie de inspiraţie sa bea constant ceai de chimen . Doua linguriţe zdrobite de chimen se opăresc cu o cana de apa clocotita .
                                      Alte produse

                          Uleiul de peste : este indicat uleiul de peste in capsule care se poate lua foarte uşor, şi se găseşte în Farmacii. Este indicat in perioadele de stress intelectual si înaintea examenelor
          Soia : este considerata  O BOMBA NATURALA DE LECITINA  se găseşte in toate magazinele particulare arăbeşti .
          Zaharul natural : creierul are nevoie de multa glucoza pentru a funcţiona Nu folosiţi zahar industrial, preferaţi zahar din hidranţi de carbon .

  
                              Terapia cu ouă de prepeliţă :

 calităţile oului de prepeliţă sunt renumite prin numărul mare de vitamine şi minerale în comparaţie cu cel de găină. El conţine : de 5 ori mai mult fosfor, de 7,5 ori mai mult fier, de 6 ori mai multă vitamina B1, de 15 ori mai multă vitamina B2 şi alte substanţe anti – alergice.

                 Acţiuni terapeutice :  - normalizarea activităţi inimi

- vindecă bolile de rinichi şi ficat
- ajută digestia, reglează secreţia acizilor din stomac, vindecă spectaculos ulcerul                                                                   
- întăreşte memoria
- sporeşte rezistenţa adulţilor constrânşi să urmeze un regim alimentar
- stimulează creşterea şi dezvoltarea                       organismului la copii
                 Cura cu ouă de prepeliţă : - ulcer 120 bucăţi
- tulburări digestive 120 buc
- arteroscleroză 240 buc
-   astm bronşic 240 buc
-   anemie 240 buc
-   scleroză coronanină 240 buc
-   colesterol 240 buc
-   hipertensiune 120 buc
-   rinichi 240 buc
-   diabet 240 buc
-   tbc 240 buc
-   migrene 240 buc
-   nevroze 240 buc
-   boli de ficat 240 buc
-   potenţă 240 buc
                 Mod de administrare : - cura cu 120 buc se va face în 25 de zile, în prima zi 3 ouă, a doua zi 3 ouă, a treia zi 4 ouă, începând cu a patra zi până în a 25-a zi câte 5 ouă. – cura cu 240 buc se face în 49 de zile, în prima zi 3 ouă, a doua zi 3 ouă, a treia zi 4 ouă, începând cu a patra zi şi până în a 49-a zi, se iau câte 5 ouă pe zi.
                 La copiii între 4 si 8 ani se recomandă cura de 120 ouă, fără a se depăşi 4 ouă pe zi.
                 Ouăle se iau crude, înţepându-le şi sorbindu-le direct din găoace sau sparte şi amestecate cu produse naturale : miere de albine, lămâie, brânză de vaci proaspătă.
                 Ouăle se iau dimineaţa, pe stomacul gol, cu 1-2 ore înainte de micul dejun. După 20 de zile de pauză cura se poate repeta. Ouăle se păstrează în frigider, cât mai departe de congelator, pentru a nu îngheţa. Cantitatea ce trebuie consumată se scoate de cu seară din frigider, pentru a fi digerată la temperatura camerei.
                 În timpul curei sunt interzise băuturile alcolice. 
   

                                Reţetă Tibetană cu usturoi

Această reţetă este de 5000 de ani şi este recomandată în vindecarea unor tumori, prevenirea infarctului miocardic, prevenirea unor boli de stomac [ulcer]. În acelaşi timp organismul este purificat de calorii şi depuneri adipoase, îmbunătăţeşte metabolismul, vasele sanguine devin elastice, previne ateroscleroza, cardiopatia ischemică, paralizia, apariţia diferitelor tumori, ameliorează vederea.
                        Mod de preparare : se spală şi se curăţă foarte bine 350gr de usturoi, apoi se pisează mărunt într-o piuliţă de lemn. După ce este bine pisat se iau cu o linguriţa 200gr din această compoziţie [partea mai suculentă] şi se introduce într-un vas ce conţine 200ml alcool rafinat de 96 grade. Vasul se închide ermetic şi se ţine la rece, timp de 10 zile. Se strecoară maceratul prin tifon, se pune într-o sticlă bine închisă şi se mai ţine încă 3 zile.
                        Mod de administrare : într-un pahar în care s-au pus 50ml lapte rece [în prealabil fiert] se adaugă un număr anume de picături de suc de usturoi şi se bea cu 15 minute înaintea fiecărei mese. Tratamentul se face timp de 11 zile, astfel :
Ziua 1 = dimineaţa 2 picături, prânz 2 picături, seara 2 picături
Ziua 2 = dimineaţa 4 picături, prânz 5 picături, seara 6 picături
Ziua 3 = dimineaţa 7 picături, prânz 8 picături, seară 9 picături
Ziua 4 = dimineaţa 10 pic, prânz 11 pic, seară 12 pic
Ziua 5 = dimineaţa 13 pic, prânz 14 pic, seara 15 pic
Ziua 6 = dimineaţa 15 pic, prânz 14 pic, seara 13 pic
Ziua 7 = dimineaţa 12 pic, prânz 11 pic, seară 10 pic
Ziua 8 = dimineaţa 9 pic, prânz 8 pic, seara 7 pic
Ziua 9 = dimineaţa 6 pic, prânz 5 pic, seara 4 pic
Ziua 10 = dimineaţa 3 pic, prânz 2 pic, seară 1 pic
Ziua 11 = dimineaţa 25 pic, prânz 25 pic, seară 25 pic
Foarte important : tratamentul nu se poate repeta decât la 6 ani  

                                     Terapia cu urină :

leac vechi, popular, administrat fără recomandări medicale. Legendarul lichid se naşte prin filtrarea sângelui în rinichi. Un proces complex, în urma căruia se elimină nu doar reziduuri toxice, ci şi resturi de substanţe active : apă, hormoni, minerale [fier, iod, zinc] vitamine, acizi, anticorpi, etc. Urina nu conţine doar deşeuri organice, ci şi substanţe cu proprietăţi de distrugere a viruşilor şi a bacteriilor. Dacă ele au şansa de a ajunge din nou în organism, prin intermediul urinei băute, el are şansa de a le folosi integral. Urina acţionează la fel ca injecţiile.
                      Esenţial este folosirea propriei urine, în stare proaspătă. Trebuie folosit jetul din mijloc [nu primele nici ultimele picături] recoltat di prima urină de dimineaţă. Din ea se bea zilnic un pahar. În plus, există recomandarea ca urina să fie folosită şi ca uz exterior, ca picături în urechi şi ochi, în cataplasme şi pentru curăţarea rănilor. Este recomandată în boli grave ale ficatului, ale aparatului respirator boli ale traiectului intestinal, migrene, dar mai ales boli de piele : acnee, furunculoze, alergii.
                      Atenţie : dacă un bolnav cu o infecţie de rinichi , de exemplu îşi va bea propria urină, procedeul i-ar putea fi fatal.


                                       Infectie urinara


Nu întotdeauna infecţiile urinare provin de la rinichi ca sursă mai poate fi : amigdalita, sinuzita etc.  Un ceai recomandat în infecţiile rinichiului este următorul : amestecaţi în părţi egale splinuţă, drăgaică, urzică albă şi gălbenele. Faceţi o infuzie dintr-o linguriţă de amestec opărită cu un sfert de litru de apă. Se beau patru ceşti pe zi, înghiţitură de înghiţitură. În fiecare din ele amestecaţi şi o linguriţă de bitter suedez. 
 Extern : faceţi băi de şezut cu coada calului 100 gr de plantă proaspătă sau uscată se lasă peste noapte în apă rece. A doua zi dimineaţa se înfierbântă şi se pune peste apă într-un lighean. Baia durează 20 de minute . Cât plantele sunt încă fierbinţi, se scot din apă, se bagă într-un tifon şi se pun sub formă de cataplasmă  pe zona rinichilor. Se lasă acolo vreme de patru ore, aşezându-se deasupra un fular gros. 


                       LEACURI INDIENE CU PLANTE AROMATE


        -Toata lumea se minuneaza de eficienta tratamentelor naturale orientale, capabile sa vindece spectaculos fel de fel de boli. Daca terapiile chinezesti sunt recunoscute oficial in toata lumea si aplicate in spitale de catre medicii alopati, de ce n-am avea incredere si in cele indiene, vechi de 4000 de ani, despre care se spune ca au parvenit oamenilor direct de la zei? Ayurveda, una dintre cele mai vechi terapii din lume, se vadeste a fi o excelenta metoda de tratament, care se adreseaza deopotriva corpului, mintii si spiritului. Daca va chinuie vreo problema mai usoara, incercati unul dintre remediile de mai jos, recomandate de literatura ayurvedica indiana. Micul nostru indreptar s-a limitat la plantele aromatice autohtone si la cele care se gasesc in comert. Sa va fie de leac! -

  

Busuiocul

(Ocium sanctum)



         Parti medicinale: frunze, flori, seminte si radacini.


         Tuse, raceala, gripa: 10-12 frunze spalate si strivite si o lingurita rasa de ghimbir se prajesc intr-o tigaie, la foc mic, pana cand frunzele se inmoaie. Se adauga o cana cu apa si se fierb cateva minute. Se adauga o lingurita de miere si se bea. - Se face infuzie din 10-15 frunze la doua cani cu apa. Se bea cald. - Se stoarce sucul a 10-15 frunze; se adauga o lingurita de suc de ghimbir si o lingurita de miere. Se amesteca si se consuma dimineata si seara. - Se foloseste pudra din frunze de busuioc uscate, care se prizeaza pentru inlaturarea congestiilor nazale.

         Probleme digestive: se fierb 20 de frunze de busuioc in 250 ml de apa si se bea.
         Inapetenta: se mesteca 4 frunze de busuioc dimineata, pe stomacul gol.
         Probleme ale pielii: se face o pasta din cateva frunze proaspete si putina apa. Se aplica pe zona afectata. Suplimentar, se consuma cate o lingurita de suc de frunze de busuioc zilnic.
        Busuiocul proaspat, pus in vaza, ajuta la improspatarea aerului din locuinta si alunga insectele.



Scortisoara

(Cinnamomum zeylanicum)


         Parti medicinale: scoarta, pudra frunzelor uscate, uleiul din frunze, radacini sau scoarta.

         Raceli, bronsite: se amesteca cate o lingurita de scortisoara, turmeric, ghimbir, piper negru, nucsoara si cuisoare. Se adauga trei lingurite de zahar nerafinat si se piseaza pana cand se obtine o pudra fina. Se consuma cate o lingurita de pudra amestecata cu miere, de doua ori pe zi.

         Gripa: se fierbe o lingurita de scortisoara intr-o cana cu apa, la foc mic, pana scade la jumatate. Se strecoara, se adauga miere si se bea cald.

         Insomnie: se adauga jumatate de lingurita de pudra de scortisoara si o lingurita de miere la o cana de lapte cald. Se bea inainte de culcare.
         Gingivita: se fierbe o lingurita de scortisoara intr-o cana de apa. Se lasa se se raceasca si se face gargara.
         Regenerare celulara: se face un amestec in parti egale (cate o lingurita) din scortisoara, nucsoara si frunze de dafin uscate. Se pune amestecul intr-o cana cu apa fierbinte. Continutul se imparte in doua si se bea pe durata zilei.
         Tensiune nervoasa: se ia pudra de scortisoara atat cat se apuca cu degetele, se amesteca cu miere si se consuma inainte de culcare.
         Probleme ale pielii: se face o pasta din scortisoara si suc de lamaie si se aplica zilnic pe locul afectat.
         Dureri de dinti: se pun doua picaturi de ulei de scortisoara pe o bucatica de vata si se aplica in jurul dintelui.
         Stari de greata: se mananca putina pudra de scortisoara.
         Stimularea lactatiei: se consuma zilnic cate o lingurita de scortisoara, amestecata cu apa calda, cu lapte sau mancata ca atare.


Cuisoarele

(Syzygium aromaticum)


         Parti medicinale: muguri uscati, ulei de cuisoare.

         Astm: se amesteca 5 picaturi de ulei de cuisoare cu o lingurita de miere si un catel de usturoi pisat. Se consuma inainte de culcare.

         Respiratie urat mirositoare: se mesteca doua cuisoare zilnic.

         Indigestie: se prajesc doua lingurite de cuisoare si se adauga o cana cu apa fiarta. Se lasa sa se inmoaie 30 de minute. Se soarbe cate o lingurita, de patru ori pe zi.
         Dureri musculare sau dureri de spate: se aplica ulei cald de cuisoare pe zona afectata si se maseaza usor.
         Dureri de gingii sau de gat: se face gargara cu infuzie din cuisoare sau se mesteca patru cuisoare.
         Dureri de dinti: se aplica ulei de cuisoare in jurul dintelui, pe gingie.
         Stari de greata: se prajeste o jumatate de lingurita de pudra de cuisoare, se amesteca cu o lingurita de miere si se mananca.
        In India, cuisoarele sunt mestecate impreuna cu ierburi aromate si cu frunze de betel, pentru o respiratie proasp    


Menta

(Mentha spicata)



         Parti medicinale: frunze, seminte, ulei extras din planta intreaga.


         Probleme digestive (indigestie, flatulenta, greata, diaree): se spala cateva frunze de menta, se pun intr-un bol, se adauga putina sare, 1-2 lingurite de suc ata si pentru a ajuta digestia de lamaie, o lingurita de coriandru si putina pudra din seminte de chimion. Se adauga putina apa si se face o pasta. Se ia o lingurita din aceasta pasta de doua ori pe zi, inaintea meselor sau in timpul lor. - Se mesteca un sfert de lingurita de seminte de menta, apoi se inghit cu apa. - Se amesteca o lingurita de suc de menta cu o lingurita de suc de lamaie si o lingura de miere. Se consuma de trei ori pe zi. - Se bea ceai de menta (o lingurita de frunze la o cana de apa) sau lapte cald cu menta.

         Respiratie urat mirositoare: se amesteca o lingurita de suc de menta in jumatate de cana de apa. Se face gargara. - Se mesteca frunze de menta proaspete. - Se foloseste pudra din frunze uscate de menta, pentru curatarea dintilor si a gurii.
         Greata: se tine sub limba o jumatate de lingurita de pulbere de menta, timp de 15 minute, apoi se inghite. - Se fierbe o lingurita de menta uscata si jumatate de lingurita de nucsoara intr-o cana de apa. Ceaiul se bea caldut.
         Cosuri si acnee: se pune putina pasta de menta (obtinuta din frunze zdrobite) pe zona afectata sau se aplica frunze proaspete pe cosuri si se lasa peste noapte.
         Diaree: se face un macerat din doua lingurite de frunze de menta uscate la 250 ml apa plata (se lasa la macerat 6 ore) si se consuma trei cani pe zi.








                       Simptome : dureri mari la cap, ceaţă etc.

  Varza crudă : luaţi primele două frunze care învelesc căpăţâna şi care la gătit se aruncă, tăiaţi-le în fâşii egale, late cam de 6-8 cm, şi puneţi-le pe frunte în straturi, fixându-le cu un batic. Extrem de eficiente sunt şi inhalaţiile cu oţet de mere. Într-un lighean smălţuit puneţi oţet de mere şi apă în părţi egale. Aşezaţi vasul pe foc şi când încep să iasă vapori, puneţi capul deasupra, inhalând aburii.
Intern : migrena se combate cu ceaiuri parfumate din : mentă, levănţică, iasomie, infuzie dintr-o linguriţă de plantă la o cana de apă. Se beau două ceşti pe zi.   

                                 Mărar :fierbeti 5-10 minute o lingurita de marar intr-o ceasca de lapte si beţi cât puteti de fierbinte


                              PIETRE LA VEZICA

              Pentru a elimina pietrele : se consuma cate 200 mililitri suc de ridichie neagra, dimineaţa si seara . De asemenea se bea zilnic cate trei ceaiuri de ovăz . Acesta se prepara din sase linguri de ovăz, care se pun intr-un litru de apa . Amestecul se fierbe pana când ovăzul se înmoaie . Din acest ceai se bea câte o cana cam cu 30 minute de fiecare masa . Dimineaţa si seara ceaiul de ovăz se bea odată cu sucul de ridichi neagra.

                                 CALCULII LA VEZICA

Trebuie să ţineţi un regim alimentar din care să înlăturaţi următoarele : măruntaiele, rinichi , ficat , etc . condimente si băuturi tari , de asemenea evitaţi alimentaţia bogata in calciu : oăle , brânzeturi , lapte , smântâna , fasole , bob , varza , conopida , spanac, măcriş , sfecla , roşi , pătrunjel . Se recomanda : carne slaba fiarta doar 150 gr pe zi , legume fierte si multe cereale integrale , mult orez , peste proaspăt si slab , salata, ridichi , cartofi , ceapa , citrice , usturoi , ţelină , morcovi . Beţi multe lichide mai ales ceai de merişor [ doua căni pe zi dintr-un decod cu o linguriţă de planta la cana ] muguri de pin  [ se bea 2-3 căni pe zi o linguriţă de planta la cana ]. Mâncaţi multa ceapa cruda [ daca puteţi 1-2 cepe pe zi ] daca nu , folosiţi tinctura de ceapa pe care o preparaţi dintr-o ceapa tocata si macerata timp de 10 zile in 100 ml alcool . Se filtrează si se iau doua linguriţe pe zi , înainte de masa de prânz si seara . Foarte importantă este şi lămâia se bea suc de la 4 lămâi pe zi .
                       
                                    Vinul de rostopasca :

 primăvara înainte ca planta sa înflorească culegeţi-o si folosit-i rădăcinile 30 gr de rădăcină rasa se opăreşte cu o jumătate de vin alb dat in clocot si se lasă sa stea 1-2 ore . Se strecoară storcându-se bine planta . Se bea doua căni pe zi , înghiţitură cu înghiţitură , dimineaţa pe stomacul gol si seara înainte de culcare .
          Se recomandă şi luarea unei linguriţe de ulei de floarea soarelui cu puţin suc de lămâie, dimineaţă pe stomacul gol.
                        
                                             RINICHI

 Tratamentul se face trei săptămâni din luna cu o pauza de doua săptămâni, apoi se reia.
         Reţeta ceaiului de rinichi : preparaţi următorul amestec : Coada calului 15gr. Urzica vie 10gr.  Troscot 8gr. Sunătoare 6gr. Aceste cantităţi ajung pentru o persoana trei săptămâni . Se amesteca bine toate plantele, apoi se ia o priza [cat se cuprinde intre degetul mare si arătător] care se opăreşte cu o cana de apa clocotita . Se lasă sa se infuzeze 10 minute , apoi se strecoară . Peste plantele opărite se mai adaugă o data doua căni de apa clocotita, se lasă sa se infuzeze 10 minute se strecoară si se amesteca cu primul ceai . Este foarte important sa se procedeze aşa deoarece in ceaiul pentru rinichi exista 5 substanţe care nu trebuiesc sa fie fierte , ca să nu-şi piardă proprietăţile . Ele se extrag prin doua opăriri consecutive. Ceaiul trebuie băut : dimineaţa, înainte de prânz si seara, înainte de a merge la culcare cate o jumătate de cana de ceai 


      

        

                                                     

Niciun comentariu: